Nuenen Centraal
Drie inwoners van Nuenen krijgen een lintje

De heer Frans van den Bogaert (19-02-1949) krijgt zijn koninklijke onderscheiding voor zijn inzet voor tennisvereniging De Lissevoort. Hij is in 1986 bestuurslid geworden van tennisvereniging De Lissevoort, waar hij in 2000 benoemd werd tot erelid.
Hij heeft verschillende functies gehad binnen de vereniging o.a. penningmeester, voorzitter, toernooileider Nuenense kampioenschappen, organisator district masterkampioenschappen en hij was betrokken bij de tot standkoming van de kunstgrasbanen.


De heer Cees Meijvis (15-09-1949) krijgt de onderscheiding o.a. vanwege zijn inzet voor EHBO in Nuenen. Hij heeft 25 jaar lesgegeven bij EHBO Geldrop en Eindhoven. In 2010 werd hij lid van de EHBO vereniging in Nuenen.
Hij was hulpverlener bij vele evenementen in Geldrop en zet zich in Nuenen o.a. in voor sportwedstrijden. Sinds 1996 is hij EHBO-er bij de thuiswedstrijden van PSV.
Daarnaast maakt de heer Meijvis zich nog verdienstelijk bij het klusjesteam van de LEV Groep en binnen de Rabobank was hij jarenlang lid van de ledenraad, waar hij met zijn maatschappelijk inzicht veel wist te betekenen voor Nuenen.
Nieuws Nuenen -   24 april 2020
Vandaag heeft burgemeester Maarten Houben drie decorandi verrast met een bezoek. Natuurlijk met gepaste afstand, hij belde aan, legde vervolgens een bos bloemen op de deurmat en hield een toespraak op afstand. Accordeonist Willem van der Heijden zorgde ook dit jaar voor de muzikale omlijsting.
Waarschijnlijk vindt de daadwerkelijke uitreiking van de onderscheidingen later in het jaar plaats.

De volgende Nuenenaren krijgen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Frans van Maasakkers (5-5-1946) heeft zich al jaren ingezet gedurende zijn werkzame leven en zet zich nog steeds in voor tal van organisaties als vrijwilliger. Hij heeft zich uitermate verdienstelijk gemaakt. Te noemen valt de LON Nuenen, OnsNet Nuenen, zwem -en polovereniging Nuenen, PlatOO, Stichting Verpleging & Verzorging de Archipel en zorgcentrum de Akkers.

Hij heeft de LON op de kaart gezet en is de grote motor en creatief brein achter de technologische ontwikkelingen van de LON.

Als voorzitter van de VVD heeft hij VVD Nuenen door een moeilijke tijd geloodst en zich daarbij vooral verdienstelijk gemaakt in het proces van het niet doorgaan van de destijds voorgenomen herindeling.

Hij is voorzitter geweest van de zwem -en polovereniging Nuenen