Nuenen Centraal
Pingu´npaar legt eerste twee eieren in pas geopend verblijf in Dierenrijk
De eerste twee pingu´n-eieren in Dierenrijk zijn een feit. Een paartje broedt momenteel om de beurt hun twee eieren uit. Het is het eerste nestje in de dierentuin, dat in februari het pingu´nverblijf opende.
Dierenrijk begroette in februari ruim twintig Humboldt pingu´ns uit twee verschillende Europese dierentuinen. Het feit dat de dieren zich al zo snel op hun gemak voelen dat ze zich voortplanten, is voor de dierenverzorgers een reden voor een rondedansje, vertelt verzorger Stephan Rijnen.
"We dachten natuurlijk al wel dat we hier een goed verblijf voor de pingu´ns hadden gerealiseerd, maar het is toch altijd even afwachten hoe de dieren het zelf vinden. En dan is zo'n eerste ei, na relatief korte tijd, een hele mooie bevestiging."

Veertig dagen
Dierenverzorgers spotten het ei vorige week bij een van de paartjes. Het duurt ongeveer veertig dagen voor een ei uit komt. Dit betekent dat het park op de grens van Mierlo en Nuenen als alles goed blijft gaan over een week of vier het eerste jong mag verwelkomen.
De Humboldt pingu´n komt oorspronkelijk voor in de kustgebieden van Peru en Chili. Het zijn middelgrote pingu´ns met een relatief grote kop, een zwarte rug en staart. Kenmerkend is de roze vlek rondom hun snavel. Zwemmend kunnen ze snelheden tot 50 km per uur halen.

Nieuws Nuenen -   30  april 2020
Foto: Dierenrijk