Nuenen Centraal
Lange wachtrijen bij milieustraat

We zijn met zijn allen noodgedwongen thuis, om zo het coronavirus niet verder te verspreiden. En het zal je vast opgevallen zijn, dat veel mensen deze situatie aangrijpen om in de tuin te werken, eens wat klusjes in huis te doen of een grote opruiming in huis houden. Al deze bezigheden zorgen voor afval en dat is dan ook goed merkbaar bij de milieustraat.

Ook bij de milieustraat moet er op veilige afstand gewerkt worden, daarom mogen er nu maar 3 auto's tegelijk het terrein op. Met een verhoogde toestroom van bezoekers zorgt dit voor lange wachtrijen voor de poort van de milieustraat met een wachttijd die soms zelfs oploopt tot 1,5 uur.

De gemeente Nuenen vraagt mensen om alleen naar de milieustraat te komen als dit noodzakelijk is en het afval vooraf al zo goed mogelijk te scheiden.

Daarnaast is het op dit moment niet mogelijk om restafval, gft-afval, snoei-en tuinafval, papier, glas en pmd in te leveren bij de milieustraat. Dit zijn afvalstromen die iedereen kwijt kan zonder daarvoor de milieustraat te belasten. Op deze manier wordt geprobeerd om de drukte wat in te dammen.
Nieuws Nuenen -   8 april 2020
Foto: gemeente Nuenen