Nuenen Centraal
Kinderen van basisschool de Vendelier inspecteren nieuw verblijf pingu´ns

Eind januari is er een groep Humboldtpingu´ns aangekomen in Dierenrijk. Een nieuw soort voor de dierentuin en dus werd er hard gewerkt aan een prachtig verblijf. Afgelopen vrijdag kwamen de kinderen uit groep 4A van basisschool de Vendelier het verblijf inspecteren. Zij waren uitgenodigd, omdat ze met hun filmpje de grote winnaars zijn van de pinguinchallenge.
Terechte winnaars, want er is flink gewerkt om deze prijs in de wacht te slepen. Zo is er een ochtend gefilmd, werden er twee dagen pingu´npakken gemaakt en ook thuis werd er flink geoefend op het pingu´nloopje. Nieuwsgierig geworden? Het winnende filmpje kun je op Facebook bekijken.

Juffrouw Esther vertelde, dat de kinderen enorm blij waren toen ze hoorden dat ze de challenge gewonnen hadden. Er waren zelfs kinderen, die moesten huilen van blijdschap. Het enthousiasme bij de kinderen was dan ook groot, toen ze afgelopen vrijdag Dierenrijk mochten bezoeken.
In zelfgeknutselde pingu´n-outfits en perfect in pingu´npas liepen ze door Dierenrijk. Bij aankomst kregen ze allemaal een pingu´n-tatoeage met glitters, daarna maakten ze kennis met de groep pingu´ns en versierden ze het buitenverblijf, zodat het er prachtig uit zou zien tijdens de opening, die de volgende dag plaats zou vinden.
Na het versieren verzamelden de kinderen in het restaurant,om de verjaardag van Nora te vieren. Het meisje had voor deze extra speciale dag een heuse pingu´n-traktatie voor haar klasgenootjes!

De groep Humboldtpingu´ns komt uit Frankrijk en zal nog vergezeld worden door een groep uit Engeland. Vanaf zaterdag 8 februari zijn de pingu´ns voor het publiek te zien.
Nieuws Nuenen -   10 februari 2020