Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 27
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname
Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen ťťn loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt.

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl | open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur, dinsdagavond 19.00-21.00 en vrijdag 08.30-12.30 uur.

CMD op afspraak weer open vanaf 2 juni
Vanaf dinsdag 2 juni 2020 gaat het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD) in Nuenen weer open voor inwoners met vragen over zorg, wonen en welzijn. De openstelling is uitsluitend op afspraak. U kunt dus alleen naar het CMD komen als u een afspraak heeft. Zo willen we voorkomen dat het te druk wordt in het gebouw met ook de huisartsen en apotheek. U kunt telefonisch een afspraak maken via 040-2831675. De niet noodzakelijke huisbezoeken vinden voorlopig nog niet plaats. Verder gelden uiteraard ook bij het CMD de gebruikelijke RIVM richtlijnen. Dus als u verkouden bent of u niet lekker voelt, komt u niet naar het CMD.


Afvalweetje
Elke fles of glazen potje kan oneindig vaak gerecycled worden. Dit gebeurt nu al met maar liefst 86% van alle glazen verpakkingen in Nederland.


Openingstijden zomervakantie
Gemeentehuis
Tijdens de zomervakantie van week 30 t/m 34 (20 juli t/m 21 augustus) zijn er aangepaste openingstijden voor de balies in het gemeentehuis in Nuenen. Het gemeentehuis is alleen in de ochtend open van 8.30 tot 12.30 uur. Het gemeentehuis is gesloten op woensdagmiddag en -avond (22 en 29 juli + 5, 12 en 19 augustus). De gemeente werkt volledig op afspraak.Felicitatie
De gemeente Nuenen feliciteert het Nuenens college met het vignet Sport & Bewegen van de Gezonde School.
Het Nuenens college heeft afgelopen week het vignet Gezonde school behaald. Zij ontvingen dit vignet voor het thema Sport en Bewegen. Een jaar eerder behaalde het Nuenens college al het vignet Voeding. De gemeente Nuenen vindt een gezonde leefstijl van de jeugd belangrijk en stimuleert scholen structureel en langdurig met gezondheidsbeleid aan de slag te gaan.
Dit zijn kennisgevingen en geen officiŽle publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiŽle publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Vergunningen periode 23-06-2020 en 29-06-2020
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Vignet Gezonde School
Vignet Gezonde school is een erkenning voor scholen die de gezondheid van hun leerlingen hoog in het vaandel hebben staan. Scholen kunnen voor diverse thema’s een vignet aanvragen, niet alleen voor Voeding, Bewegen en sport, maar ook voor bijvoorbeeld voor Welbevinden en Relaties en seksualiteit. Op dit moment zijn er bijna 90 scholen met het vignet Gezonde school in de regio Zuidoost- Brabant.

Gezonde School
Veel scholen werken al aan de gezondheid van hun leerlingen, bijvoorbeeld door voorlichting
aan ouders over gezonde voeding of het organiseren van beweeg- en sportactiviteiten. Een Gezonde School verbindt losse activiteiten in een planmatige en structurele aanpak. Het vignet is een erkenning voor scholen die structureel, planmatig en integraal werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. De GGD Brabant-Zuidoost ondersteunt scholen bij de aanvraag voor het vignet.

Meer informatie
Bekijk de website voor meer informatie www.gezondeschool.nl
CO2-Weetje

Wist je dat:
•in 2020 de gemiddelde energierekening in NL €1690,- is;
•2% daarvan zijn vaste kosten voor Netbeheer en Energiebedrijf;
•61% gaat op aan gas en 37% gaat op aan stroom;
•u invloed heeft op de 98% van de rekening!
Ontdek de bespaartips op: www.nuenen.nl/duurzaamheid
en op: www.milieucentraal.nl
Save the date: World Cleanup Day
Doen jullie mee op woensdag 16 september of zaterdag 19 september?
Zet alvast in jullie agenda; 16 en 19 september: World Cleanup Day
Doe mee aan de grootste wereldwijde opschoonactie van het jaar.
Vanwege de uitbraak van het coronavirus kon de landelijke opschoondag in maart niet doorgaan. Doe in september wel mee, samen met je gezin, school, buurt of wijk!
Voor scholen op woensdag 16 september
Meld je school aan bij https://www.worldcleanupday.nl/voor-scholen Dan ontvang je eind augustus het lespakket van de Plastic Soep Foundation. Zo help je niet alleen die dag met opruimen van zwerfafval. Kinderen raken bewust van (zwerf)afval en gaan als echte burgerwetenschappers helpen met het verzamelen van data hierover.

Schoon en veilig
Opschonen doe je slim. Natuurlijk doen we het veilig. Vanwege de coronavirus
pakken we de opschoonacties dit jaar iets anders aan en houden we ons aan de regels van het RIVM.

Ondersteuning
De gemeente ondersteunt deze opruimactie met het verstrekken van materialen zoals grijpers, handschoenen en zakken. Meld je aan als wijk, vereniging, school of individu. Stuur een mail naar afval@nuenen.nl of bel met 040 2631631