Nuenen Centraal
Nuenenaar (18) aangehouden bij coronafeestje in Eindhoven

Vrijdagavond zijn agenten een kijkje gaan nemen in een bedrijfspand aan de Kruburg in Eindhoven. Zij hadden een melding gekregen, dat er een coronafeestje aan de gang zou zijn.

Bij aankomst zagen de agenten dat er meerdere mensen in het pand aanwezig waren en er was luide muziek hoorbaar. De agenten werd de toegang geweigerd. Uiteindelijk heeft één van de agenten de man aan de kant geduwd om binnen te kunnen. De man verzette zich hevig en een tweede man mengde zich in de situatie.
Een van de agenten werd hard tegen zijn knie getrapt en kwam hierdoor ten val. Hierop heeft een collega pepperspray gebruikt en zijn de twee mannen terug naar binnen gevlucht.

Aanhoudingen
Korte tijd later betraden ter assistentie geroepen collega’s alsnog het bedrijfspand, waarbij onder andere een diensthond werd ingezet. De twee mannen, een 18-jarige inwoner van Nuenen en een 47-jarige Eindhovenaar werden aangehouden. Een 45-jarige man uit Eindhoven werd aangehouden voor het overtreden van de corona noodverordening en omdat hij enorm tekeer ging tegen de aanwezige politiemensen. Hij verzette zich echter ook stevig tegen zijn arrestatie. Zijn eveneens aanwezige 16-jarige zoon werd vervolgens gearresteerd omdat hij agenten flink beledigde. Het viertal werd overgebracht naar het politiebureau en de drie volwassenen werden ingesloten. De minderjarige zoon werd aan de zorg van zijn moeder toevertrouwd en zal zich binnenkort moeten melden voor verhoor.
De tien aanwezigen werden allemaal beboet, omdat ze de coronamaatregelen overtraden.

Letsel agent
De gewonde politieman, die ook gewond raakte aan zijn hoofd, werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn knieschijf bleek uit de kom te zijn geschopt. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten, maar zal door dit letsel geruime tijd niet inzetbaar zijn. Hij doet aangifte van zware mishandeling.

Bron: politie.nl
Nieuws Nuenen -   16 november 2020