Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 5
Dit zijn kennisgevingen en geen officiŽle publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiŽle publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Vergunningen periode 26-01-2021 en 01-02-2021
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname
Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen ťťn loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt.

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl | open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur, dinsdagavond 19.00-21.00 en vrijdag 08.30-12.30 uur.

CMD werkt uitsluitend op afspraak
Het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD) in Nuenen is uitsluitend op afspraak open voor inwoners met vragen over zorg, wonen en welzijn.  U kunt dus alleen naar het CMD komen als u een afspraak heeft. Zo willen we voorkomen dat het te druk wordt in het gebouw met ook de huisartsen en apotheek. U kunt telefonisch een afspraak maken via 040-2831675. De niet noodzakelijke huisbezoeken vinden voorlopig nog niet plaats. Verder gelden uiteraard ook bij het CMD de gebruikelijke RIVM richtlijnen. Dus als u verkouden bent of u niet lekker voelt, komt u niet naar het CMD.Afvalweetje
Wist u dat 85% van het oud papier wordt gerecycled tot nieuw papier.


Verkeer
Afsluiting Laar Gerwen
Van 22 t/m 26 februari is het Laar tussen De Huikert en de Torenakker afgesloten voor al het verkeer. Die week sluiten we het uitbreidingsplan Hof van Laar aan op het gemeentelijk riool stelsel. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond gaat het Laar weer open. Voor het verkeer stellen we een omleiding in.  Op 8 februari plaatsen we voorwaarschuwingsborden. 


Heppie Box
Kwetsbare gezinnen in Nuenen ontvangen de Heppie Box. Stichting Het Vergeten Kind stelt tijdens de campagne ‘‘Maak je HART voor vergeten kinderen in sociaal isolement’ de Heppie Box beschikbaar: een pakket vol aandacht aan kwetsbare kinderen in een sociaal isolement.
Normaal gesproken organiseert de stichting tijdens de Week van Het Vergeten Kind een groots kinderevent. Dat is dit jaar door de coronamaatregelen (helaas) niet mogelijk. In plaats daarvan stelt de
stichting in gemeente Nuenen aan 95 gezinnen een Heppie Box beschikbaar. De Heppie Box wordt tussen 29 januari tot en met 4 februari verspreid door Stichting Leergeld Nuenen onder de bij hen bekende gezinnen.
De Heppie Box is erop gericht om het hele gezin een moment van ontspanning en aandacht te bezorgen. De doos bevat namelijk niet alleen spelmateriaal, maar ook instructies voor ouders en/of verzorgers om er een echte leuke activiteit van te kunnen maken . Activiteiten die ze zelf misschien niet hadden bedacht. Zo ontstaan er positieve ervaringen tussen kinderen en hun verzorgers. Lees meer over de actie op:
www.hetvergetenkind.nl
Afvalinzameling
Met deze tips zorgt u ervoor dat uw GFT+e afval niet vastgevroren achterblijft in de container tijdens de vorstperiode. Want u betaalt er toch voor, terwijl uw container vol achterblijft na de lediging. We komen niet apart terug om alsnog de container te ledigen. Wilt u bij vorst uw GFT+e container aanbieden, gebruik dan de volgende tips:
•Leg een paar proppen krantenpapier of kartonnen eierdoosjes op de bodem van de container.
•Gebruik geen papieren vuilniszakken.
•Zet de containers één nacht voor de ophaaldag ergens binnen, zodat de inhoud kan ontdooien.
•Plaats tussen de deksel en de container een stokje om het dichtvriezen van de deksel te voorkomen.
•Is de mogelijkheid om de container ontdooid aan te bieden niet aanwezig, verzamel dan uw GFT+e afval zolang in vuilniszakken. U kunt dit afval (zonder de zak) dan op de ophaaldag in de GF+e container doen.
•Stamp het afval niet aan.
•Steek, wanneer u de container aanbiedt, het afval langs de wanden los met schop of stok.
CO2-weetje
Wist je dat:
•Dat de straatverlichting ten Noorden van de Berg en de Beekstraat wordt voorzien van LED verlichting.
•Afvalscheiding in Nuenen centrum nog beter kan met de nieuwe afvalbakken.
•Er op 17 februari een informatieve (gratis) EnergyWebinar is van buurkracht.
•Er nog voor 1000 woningeneigenaren budget is voor de voucher actie. Op is Op.
•We hopen op goedkeuring van de aangevraagde subsidie: Reductie Regeling Energie voor huurders.
Duurzaamheidskrant
Begin van dit jaar ontving u de duurzaamheidskrant in uw brievenbus. Nu is de digitale versie van deze krant altijd beschikbaar op onze website: www.nuenen.nl !  Hij staat boordevol  ideeën, inspirerende artikelen,  nuttige tips, plaatselijke initiatieven voor een prettige leefomgeving. Bewoners en bedrijven gaan samen vooruit voor een groene en toekomstbestendige gemeente.
Voucher actie
De  subsidieregeling voor particuliere woningeigenaren loopt nog tot 31 maart 2020. Met deze regeling kunnen eigenaar-bewoners tot een bedrag van € 70,- gratis energiebesparende producten in huis te halen, zoals ledlampen en radiatorfolie. Wij willen op deze manier woningeigenaren helpen de energielasten te verlagen én de CO2 emissie in de gemeente terug te dringen.
De actie loopt gestaag. Inmiddels zijn er al meer dan 1.800 aanvragen ingediend. Tot nu toe is er voor €123.000 subsidie aangevraagd voor energiebesparende producten. Er is nog budget over voor 1000 woningeigenaren. Op=op

Hoe  maakt u gebruik van de subsidie?
Als het goed is heeft u een brief met een unieke waardeboncode ontvangen. Deze waardebon kan gebruikt worden om direct energiebesparende producten aan te schaffen via www.winstuitjewoning.nl/waardebon . Maar de bon kan ook ingezet worden om geld terug te vragen nadat u energiebesparende producten heeft aangeschaft bij bijvoorbeeld de bouwmarkt. U kunt daar op dit moment nog steeds online aankopen doen.
Meer informatie? Bel Winst uit je woning (023) 583 69 36 of www.winstuitjewoning.nl.