Nuenen Centraal
In "Het Mooie Nuenen" zullen we iedere keer een ander plekje bespreken.
Dorpsboerderij Weverkeshof

Weverkeshof is de dorpsboerderij van Nuenen. De boerderij wordt al 27 jaar door vrijwilligers beheerd en het resultaat mag er dan ook zijn!
De dieren op Weverkeshof zijn allemaal Nederlandse dierenrassen. Zo zijn er onder andere geiten, kippen, varkens, zwanen, ezels, pauwen en schapen te bewonderen.

De dieren zijn natuurlijk leuk om te bekijken en te aaien, maar Weverkeshof is ook zeer educatief. Zo zijn er overal borden geplaatst op het terrein en worden er jaarlijkse activiteiten georganiseerd, zoals honingslingeren, kaas maken en schaapscheren, zodat je meer over de dieren en de natuur kunt leren.
Je kunt wandelen langs 25 verschillende boomsoorten, wat erg uniek is op zo'n relatief klein stuk grond of je loopt even langs de biologische moestuin, om vervolgens nog even langs de bijenflat en de paddenpoel te lopen.

De producten die op de dorpsboerderij worden geproduceerd, worden verkocht in de boerderijwinkel. Je kunt er bijvoorbeeld eieren, groente en honing kopen.
Bij Weverkeshof kun je ook een abonnement nemen op het wekelijks af te halen biologische groente-en fruitpakket.
Weverkeshof is natuurlijk de perfecte omgeving om activiteiten te organiseren en dat wordt dan ook veelvuldig gedaan door het jaar heen.
Zo is er bijna iedere tweede zondag van de maand een Ierse sessie in "De Huiskamer", wordt er een boerenmert gehouden, is er ieder jaar een dag waarop de schapen worden geschoren en waarop een demonstratie honingslingeren wordt gegeven, half november wordt Weverkeshof omgetoverd tot Sinterklaashof en natuurlijk mogen we de grote boekenmarkt niet vergeten.
.
Mensen komen van heinde en verre voor deze gezellige boekenmarkt, waar maar liefst meer dan 10.000 boeken worden aangeboden tegen hele kleine prijsjes. De boeken worden het hele jaar door verzameld door de boerderij. Mocht je dus nog boeken hebben liggen waar je niets meer mee doet, breng ze dan gerust langs bij Weverkeshof
We kunnen natuurlijk nog uren door blijven praten over al het moois wat de dorpsboerderij te bieden heeft, maar de sfeer proef je pas zodra je het terrein oploopt. De boerderij is geschikt voor jong en oud, dus ga snel een keer een kop koffie drinken in de gezellige huiskamer van Weverkeshof en geniet van al het moois wat de boerderij Nuenen te bieden heeft!