Nuenen Centraal
Een bijzonder feestje in Nuenen: de heer Toine van Otterdijk viert zijn 100ste verjaardag!

Op zondag 2 september was het precies 100 jaar geleden dat de heer Toine van Otterdijk werd geboren. Natuurlijk kon de burgemeester deze bijzondere verjaardag niet zomaar voorbij laten gaan en dus verblijdde hij de heer Van Otterdijk in de middag met een bezoekje en een bijzonder cadeau.

In Nuenen krijgt iedere 100-jarige een boom cadeau. De zilverlinde, die meneer Van Otterdijk krijgt, zal traditiegetrouw in park Houtrijk worden geplant. Dit gebeurt op 1 november, omdat het nu niet de juiste tijd is om de boom te planten.

Ook toen hij de 90 al ruim was gepasseerd was de heer Van Otterdijk nog erg actief. Zo ging hij een paar jaar geleden nog op familiebezoek in Amerika en speelde hij Sinterklaas bij De Akkers. Hij zorgde zolang hij kon voor zijn vrouw, waarvan hij na 65 jaar huwelijk afscheid moest nemen.

De heer Van Otterdijk kan met wat hulp nog prima vooruit. Hij woont in een aanleunwoning bij De Akkers net als zijn vriendin van 95 jaar. De twee hebben het heerlijk samen.

Meneer Van Otterdijk vierde zijn verjaardag lekker buiten in een vrolijk versierde tuin en genoot zichtbaar van zijn 100ste verjaardag.
Nieuws Nuenen -   3 september 2018