Nuenen Centraal
Wensen van Nuenense ouderen gaan in vervulling

Rond 10.00 uur zit gasterij Jo van Dijkhof vol met blije gezichten. Op 5 oktober  is het Nationale Ouderendag en van de aanwezige ouderen zal die dag een  wens in vervulling gaan.
Het zijn uiteenlopende wensen. Van een high tea met familie tot het opknappen  van een tuintje en van een dagje Efteling tot een schoonheidsbehandeling.
Nieuws Nuenen -   8 oktober 2018
Mevrouw Corry Raaijmakers gaat met vrijwilliger Bob Cremers  een rondje fietsen door Gerwen. Ze heeft altijd in Gerwen gewoond, maar woont nu
bij de Akkers in Nuenen. In het begin miste ze Gerwen heel erg, maar ondertussen is ze helemaal gewend in Nuenen. "Het is ook fijn zo, met de winkels dichtbij" vertelt mevrouw Raaijmakers.
Fietsen kan ze niet meer, terwijl ze dit altijd graag deed. Vandaag gaat haar wens in vervulling. Ze gaat met vrijwilliger Bob op de duofiets naar haar geliefde Gerwen toe. Bob heeft eerst een korte training gehad, want het besturen van een duofiets is toch net even anders dan een gewone fiets.
Na de fietstocht mogen ze gratis gaan lunchen bij De 3 Gebroeders.
Bij Jo van Dijkhof ontmoet ik meneer Cor Kosters, wiens wens afgelopen zaterdag al in vervulling is gegaan. Bij "De Regenboog" hoorde hij van het initiatief en waagde een gokje. Vol goede moed, maar eigenlijk verwachtingsloos stuurde hij zijn grote wens in: een ballonvaart!
Hij was dan ook enorm verbaasd toen het berichtje kwam, dat zijn wens in vervulling zou gaan.
Meneer Kosters raakt niet uitgepraat over de ballonvaart en laat glunderend de foto's zien. "Alleen in de mand stappen was even moeilijk, dus hebben ze me even een zetje moeten geven" vertelt meneer Kosters.
Mevrouw Kosters durfde zelf niet mee, maar is eigenlijk net zo enthousiast als haar man. "Hij straalde helemaal, het was zo mooi om te zien!" vertelt ze.

Tijdens Nationale Ouderendag gingen in 26 gemeenten wensen van ouderen in vervulling. In Nuenen was het de tweede keer dat deze happening plaatsvond. Alle ingestuurde wensen konden in vervulling gaan, mede dankzij alle vrijwilligers.
Toch waren er ook veel gemeenten die moeite hadden met het vinden van vrijwilligers, waardoor bepaalde wensen helaas niet door konden gaan. "In Nuenen waren er juist te veel vrijwilligers. We hebben zelfs mensen af moeten bellen"  vertelt Maaike Smulders
van het Ouderen Comité Nuenen. Dit zegt wel iets
over de Nuenense mens. We doen graag iets voor elkaar.

Bij de Watermolen van Opwetten zitten dames heerlijk in het zonnetje te lunchen. De een is naar het Vincentre geweest, de ander heeft zitten vouwen met kinderen en weer een andere mevrouw heeft een schoonheidsbehandeling gehad in de Collse Hoeve.
Zij stuurde aanvankelijk een wens in voor haar man met Alzheimer, maar werd uiteindelijk zelf ook lekker in de watten gelegd.

Als ik de vrijwilligers vraag hoe zij de dag ervaren, zijn ze allemaal even enthousiast. Ze doen het graag en genieten zelf ook enorm van de dag. Kortom er kan teruggekeken worden op een fantastische dag vol blije gezichten, zowel van de ouderen als van de vrijwilligers.

Wil je meer informatie over Nationale Ouderendag, kijk dan op de website www.nationaleouderendag.nl of kijk op de Facebookpagina Nationale Ouderendag Nuenen
Foto duofiets: Bob Cremers
Foto Dierenrijk: Miriam van den Nieuwenhof
Foto ballonvaart: Cor Kosters