Nuenen Centraal
Koninklijke onderscheiding voor Wim van Asten

Zaterdagmiddag werd de heer Wim van Asten in het zonnetje gezet. Dit gebeurde tijdens de viering van het 55-jarig jubileum van Hockeyvereniging HTC Son in een vol clubhuis. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd opgespeld door locoburgemeester Ralf StultiŽns.

De Nuenense heer van Asten heeft zich al sinds 1972 actief ingezet voor de hockeysport op lokaal en regionaal niveau.
Sinds 1988 is hij actief betrokken bij hockeyvereniging HTC Son. De club telt ongeveer 600 leden. Hij heeft diverse taken op zich genomen waaronder secretaris van het bestuur, lid van de zaalhockeycommissie, coach van jeugdelftallen en op dit moment is hij ook commissielid van de jongste jeugd.

Naast al deze activiteiten zet de heer van Asten zich ook in voor andere organisaties. Sinds dit jaar zet hij zich onder andere in voor het subsidiefonds Kruisvereniging Helmond en voor de jaarlijkse "Samenloop voor Hoop", die ook dit jaar weer op 29 juni plaats zal vinden.

Tijdens de bijeenkomst werd ook de heer Frans van Vught uit Son en Breugel onderscheiden. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Gaillard van Son en Breugel.
Nieuws Nuenen -   13 april 2019
Locoburgemester Ralf StultiŽns, Wim van Asten, Frans van Vught en burgemeester Gaillard