Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 13
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname
Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl
Centrum Maatschappelijke Deelname
Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen ťťn loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt. Binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingsuren kan altijd!

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl |  open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur, dinsdagavond 19.00-21.00 en vrijdag 08.30-12.30 uur.
Dit zijn kennisgevingen en geen officiŽle publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiŽle publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Vergunningen periode 16-03-2020 en 23-03-2020
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Afvalweetje
Bezoek de milieustraat alleen indien noodzakelijk.Maatregelen coronavirus
Het kabinet heeft diverse maatregelen en aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Voor vragen over het coronavirus kunt u terecht bij het algemene informatienummer 0800-1351. En u kunt terecht op de website www.rijksoverheid.nl/coronavirus.
Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen te helpen. Meer informatie over de mogelijkheden kunnen ondernemers opvragen bij het adviesteam van de Kamer van Koophandel, telefoon: 0800-2117, website: www.kvk.nl/coronaloket. Wat doet de gemeente Nuenen voor ondernemers en ZZP-ers? Kijk hiervoor op onze website: www.nuenen.nl.
Taxbus maatregelen coronavirus
Bij Taxbus worden de volgende maatregelen genomen in verband met het Coronavirus. Deze maatregelen gelden per direct:
1. Er worden geen chauffeurs ingezet met klachten die op het Coronavirus wijzen of die
klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts hebben.
2. Er worden geen reizigers vervoerd vanaf huisadres die ziekteverschijnselen vertonen. Indien mogelijk worden zij wel teruggebracht als het enigszins mogelijk en verantwoord is. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de chauffeur, deze mag u dus weigeren.
3. U hoeft uw pasje niet meer aan de chauffeur te overhandigen.
4. Er worden alleen nog taxibusjes ingezet. Dit houdt in dat u altijd met een busje wordt
vervoerd, ook als u een indicatie voor een personenauto heeft. Ditzelfde geldt voor de
indicatie "voorin zitten" . Er zullen nog maximaal 2 personen per voertuig worden toegestaan
en deze worden zo ver mogelijk uit elkaar geplaatst. Daarnaast dient u zo ver mogelijk van de chauffeur plaats te nemen, dus naast de chauffeur plaatsnemen is niet mogelijk.
5. De chauffeurs zorgen voor voldoende desinfecterende doekjes in de voertuigen.
6. Vraagt u zo spoedig mogelijk "reizen via automatische incasso" aan.
7. Indien u toch contant betaalt, dan kan dat alleen nog gepast. Er wordt geen geld meer
gewisseld in het voertuig. In het voertuig is een geldkistje of bakje aanwezig waar de u het
geld in kan deponeren.
8. Uiteraard gelden verder alle richtlijnen en adviezen zoals die door RIVM en anders instanties worden gegeven.
9. Volgt u te allen tijde de instructies van de chauffeur.


Oplichters actief
Landelijk zijn er meerdere oplichters actief die de Corona-maatregelen misbruiken om (ouderen) te misleiden. Hieronder staan enkele oplichtingsmanieren die de afgelopen dagen in Nederland hebben plaatsgevonden:

- Oplichters gaan langs de deur om, namens verschillende organisaties (zoals bijvoorbeeld het Rode Kruis), geld op te halen voor de bestrijding van het coronavirus.
Er wordt op dit moment niet gecollecteerd door organisaties voor de bestrijding van het coronavirus. Geef dus niets en laat deze oplichters ook niet binnen.

- Oplichters bellen aan en doen zich voor als zorgmedewerkers die met name oudere bewoners controleren op een besmetting. Zo proberen ze binnen te komen om geld of waardevolle spullen te stelen.
Let op: er komt nooit een zorgmedewerker onaangekondigd bij jou aan de deur voor een onderzoek.

- Oplichters doen zich behulpzaam voor en bellen aan met de vraag of ze boodschappen voor u kunnen doen, maar komen vervolgens niet meer terug. Geef nooit uw pinpas of pincode af.
Indien u zelf niet in staat bent om boodschappen te doen, laat dit dan door een bekende van u doen. Betaal de boodschappen pas bij aflevering.

Laat niemand zomaar binnen, wat ze ook verzinnen! Wees voorzichtig en doe niet zomaar voor iedereen open. Kijk eerst wie er voor de deur staat. Als u toch besluit om de deur open te doen, gebruik dan een kierstandhouder. Vraag om legitimatie en maak, indien mogelijk, een foto van de oplichter.
Ziet u dit in uw omgeving gebeuren, informeer de politie hierover via 0900-8844 of bel bij spoed 112.