Nuenen Centraal
Nuenens hobbycentrum heeft nu eigen AED dankzij actie Rabo Clubsupport

Nieuws Nuenen -   6 januari 2020
De defibrillator (zo wordt een AED ook wel genoemd) hangt inmiddels een paar weken in het hobbycentrum. Dit kan bij plotselinge hartstilstand van levensbelang zijn voor iedereen die bezig zijn in het grote gebouw aan Park 63b in het centrum van Nuenen.

Drukke, trotse veiligheidsman
Veiligheidsman/hobbyist Frenk van Maasakkers toont vol trots het nieuwe apparaat. Hij is in en om het gebouw verantwoordelijk voor de veiligheid van alle deelnemers, in de meest brede betekenis van het woord. “Omdat we vorig jaar eigenaar zijn geworden van het gebouw concentreren we ons, nog meer dan daarvoor, op het punt veiligheid. Daar wordt nu héél veel aandacht, tijd en geld (diepe zucht…) in gestoken.”

Megaklus voor veiligheid
Noodverlichting, sirenes, bekabelingen, stopcontacten, de verlichting, stofafzuigingen, veiligheidsinstructies, beveiligingen, de
brandblusinstallatie en nog veel meer, alles krijgt op dit moment de volle aandacht. Frenk: “Het gaat om een megaklus, die we grotendeels zelf uitvoeren met een aantal vrijwilligers. Een inhaalslag in het belang van de bijna 500 creatieve deelnemers die zich bij ons hebben aangesloten. De nieuwe, semi-automatische AED past prima bij de veiligheidsdoelen die we nastreven.”

En nu meteen...op cursus!
Met de aanschaf van de AED is de hoofdprijs van € 2.208,98 nog niet volledig besteed. Er kunnen daarvan ook nog een aantal reanimatiecursussen worden georganiseerd. Het eerste groepje heeft de cursus al gehad. Binnenkort krijgen alle (!) hobbyisten van het Nuenense hobbycentrum de gelegenheid om zich aan te melden voor zo’n instructiebijeenkomst. Want weten hoe je iemand moet reanimeren en hoe je daarbij een AED kunt gebruiken als ondersteuning kan, zoals gezegd, van levensbelang zijn.
We behaalden in Nuenen de hoofdprijs, het kon niet mooier. Nogmaals dank aan allen in en om Nuenen die tijdens de actie Rabo Clubsupport 2019 hun stem hebben uitgebracht op Hobbycentrum de Dorpswerkplaats. En uiteraard óók dank aan onze lokale Rabobank!