Nuenen Centraal
Boekenweek 2020: schrijfster Hanna Bervoets te gast in Nuenen

Nieuws Nuenen -   4 maart 2020
De Boekenweek 2020 staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Een thema dat bij uitstek past bij het ‘dwèrse’ imago van Nuenen. Cultuur Overdag en bibliotheek Dommeldal hebben gezocht naar een passende, literaire invulling van dit thema en kwamen uit bij Hanna Bervoets.
Ook zij durft dwars te zijn en schuwt het niet om actuele thema’s aan te snijden. Zij is geïnteresseerd in wat de moderne mens drijft en teistert: Q-koorts, vereenzaming, en een leven waarin iedereen zijn best doet zo gelukkig mogelijk en fit voor de dag te komen.
8 Maart is het ook Internationale Vrouwendag met als thema in 2020: ‘Vrijheid’. Reden te meer om een strijdlustig schrijfster uit te nodigen.

Hanna Bervoets is schrijver, essayist en scenarist. Ze schreef acht romans, verschillende scenario’s, toneelstukken, korte verhalen en essays. Op zondagmiddag 8 maart gaat ze in gesprek met Joop Dirksen; aanvang: 14.00 uur.
Na afloop van het interview, waarbij ook vragen door het publiek mogen worden gesteld, is er gelegenheid om boeken te kopen en deze te laten signeren.
Toegangskaarten zijn op werkdagen tijdens kantooruren, of voor aanvang op 8 maart, te koop aan de balie van Het Klooster of via de webshop van bibliotheek Dommeldal; de link voor de webshop staat vermeld op de website van Cultuur Overdag