Nuenen Centraal
Nieuw initiatief in Nuenen "Corona hulp Nuenen, Gerwen en Nederwetten"

Gisteren zijn er weer nieuwe maatregelen getroffen in strijdt tegen het corona- virus. De scholen, sportclubs en horeca moeten dicht t/m 6 april. Het zijn ingrijpende maatregelen, die nodig zijn om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

In Nuenen is op dit moment officieel 1 persoon positief getest op het corona- virus (volgens de laatste cijfers van het RIVM).

Het leven ligt ook in Nuenen plat. Vorige week werden al verschillende activiteiten afgelast, zo liet Cultuur Overdag weten dat de film niet door zou gaan en werd er definitief een streep gezet door de carnavalsoptocht.
Het Vincentre heeft haar deuren t/m 6 april gesloten en Dierenrijk is sinds zaterdag ook dicht. Steeds meer bedrijven sluiten hun deuren, ook zorgverleners nemen maatregelen. Zo heeft de tandarts in Gerwen besloten om alleen nog spoedgevallen te behandelen en Archipel heeft vandaag naar aanleiding van het advies van de Veiligheidsregio besloten om de zorginstellingen te sluiten voor bezoekers.

Nuenen zou Nuenen niet zijn, als er ook geen mooie initiatieven zouden ontstaan in tijden van crisis. Zo is er een Facebookpagina "Corona hulp Nuenen, Gerwen en Nederwetten". De pagina is gemaakt om elkaar te helpen in deze lastige tijd. Zo bieden mensen zich aan om boodschappen te doen, op te passen op de kinderen, de hond uit te laten of om te bellen met mensen, die zich nu eenzamer voelen doordat ze beter even binnen kunnen blijven. Wil je ook je hulp aanbieden, dan kun je lid worden van de Facebookgroep
En heb je behoefte aan hulp, dan kun je daar natuurlijk ook terecht!

Premier Rutte heeft om 19.00 uur het land toegesproken. De toespraak kun je hier terugkijken
Nieuws Nuenen -   16 maart 2020