Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 6
Dit zijn kennisgevingen en geen officiële publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiële publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Vergunningen periode 02-02-2021 en 08-02-2021
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname
Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen één loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt.

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl | open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur, dinsdagavond 19.00-21.00 en vrijdag 08.30-12.30 uur.

CMD werkt uitsluitend op afspraak
Het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD) in Nuenen is uitsluitend op afspraak open voor inwoners met vragen over zorg, wonen en welzijn.  U kunt dus alleen naar het CMD komen als u een afspraak heeft. Zo willen we voorkomen dat het te druk wordt in het gebouw met ook de huisartsen en apotheek. U kunt telefonisch een afspraak maken via 040-2831675. De niet noodzakelijke huisbezoeken vinden voorlopig nog niet plaats. Verder gelden uiteraard ook bij het CMD de gebruikelijke RIVM richtlijnen. Dus als u verkouden bent of u niet lekker voelt, komt u niet naar het CMD.Afvalweetje
Kijk voor de actuele afvalinzameling op de Blink AfvalApp of de website www.mijnblink.nl
CO2-weetje
Wist je dat :
· Vorstdagen en harde wind uw huis testen op: ‘hoe is de isolatie’.
· Slecht geïsoleerde huizen nu veel energie gebruiken.
· Isoleren van muren en dak vaak maar één dag werk is.
· Uw stookkosten in één minuut kan verlagen door  uw verwarmingsketel op 60
graden te zetten.
· U goede informatie hierover vindt op www.zetmop60.nl
· Ervaring leert dat uw woning door deze maatregelen aangenamer warm is en
blijft.
Lees meer over isolatie: www.milieucentraal.nl
Geen afvalinzameling vanwege extreem weer
De huidige en komende extreme weersomstandigheden (sneeuw en vorst) beinvloeden de huis-aan-huisafvalinzameling. Het is niet veilig genoeg om in deze weersomstandigheden met de grote vuilniswagens in de wijken te rijden. Veel woonwijken zijn niet of moeilijk toegankelijk voor de inzamelvoertuigen.

•Deze week is er GEEN PMD inzameling. Helaas moeten we een week overslaan. We verzoeken u om ook GEEN PMD zakken buiten op te hangen! Begin volgende week bekijkt afvalinzamelaar Blink of de inzameling woensdag en donderdag weer volgens schema kan plaatsvinden of dat ook daar een streep door gaat vanwege het aanhoudende winterweer.

•Er is deze week ook GEEN GFT+E inzameling. De groene container wordt niet leeggemaakt deze week. Vanwege de strenge vorst blijft alles vastplakken in de container. De GFT+E inzameling is waarschijnlijk weer op 24 en 25 februari.
Voor meer informatie bekijk de Blink AfvalApp of de website www.mijnblink.nl en volg de laatste berichtgeving op social media. We vragen uw begrip voor deze uitzonderlijke situatie.
Papierinzameling een week verplaatst
Ook de papierinzameling gaat deze week niet door. De twee routes die deze week op de planning staan, worden een week verplaatst:
•9 februari verplaatst naar 15 februari (avond)  Route: Culenhof, Den Doel, Duivendijk, Geldropsedijk (huisnummer 2 tm 50) , t Kempke, Keizershof, Krommenakker, Opwettenseweg (oneven) Pieterveld, Velakker.

•10 februari verplaats naar 17 februari (overdag) Route: Gerwen, Parkstraat, Park, Berg. 
Milieustraat gesloten
De openstelling van de milieustraat wordt ook door de extreme weersomstandigheden geraakt. Deze week is besloten om de milieustraat dicht te houden. Van dag tot dag wordt bekeken of en wanneer de milieustraat weer open kan. Bekijk daarvoor de website van Blink op www.mijnblink.nl


Weekmarkt
Vanwege de extreme weersomstandigheden ging de weekmarkt in Nuenen centrum afgelopen maandag 8 februari niet door. Vanwege het aanhoudende winterweer bestaat de kans dat komende maandag 15 februari de weekmarkt ook niet kan doorgaan.


Verkeer
Afsluiting Laar Gerwen
Van 22 t/m 26 februari is het Laar tussen De Huikert en de Torenakker afgesloten voor al het verkeer. Die week sluiten we het uitbreidingsplan Hof van Laar aan op het gemeentelijk riool stelsel. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond gaat het Laar weer open. Voor het verkeer stellen we een omleiding in.  Er staan al voorwaarschuwingsborden. 
Ombouwen LED-verlichting uitgesteld
De gemeente Nuenen gaat de straten ten noorden van de Berg en de Beekstraat voorzien van Led-verlichting. In de week van 8 februari zou aannemer Dynniq starten met het ombouwen van de openbare verlichting. De werkzaamheden zijn vooralsnog uitgesteld vanwege de weersomstandigheden. Zodra het kan gaat de aannemer starten met de uitvoering. Dit betekent dat we de bestaande armaturen vervangen door nieuwe Led-armaturen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Klant Contactcentrum van de gemeente Nuenen via 040 - 2631 631.
Verwijderd voertuig
Op 2 februari 2021 is door gemeente Nuenen een voertuig van de openbare weg verwijderd. Deze auto is tijdelijk opgeslagen op de gemeentewerf in Nuenen. Het betreft het volgende voertuig: een lichtblauwe Fiat Punto zonder kentekenplaten. Na telefonisch contact met Handhaving via 040-2631631 en tegen betaling van de gemaakte kosten kan de eventuele eigenaar het voertuig komen ophalen. Dit kan tot uiterlijk 4 mei 2021, daarna wordt het voertuig ter vernietiging afgevoerd.
Hoorzitting bezwaarschriftencommissie Algemene Kamer
Op maandag 22 februari 2021 is er een hoorzitting van de algemene kamer van de commissie voor de bezwaarschriften in het gemeentehuis.
Op de agenda staan de volgende zaken:
1.om 20.00 uur het bezwaarschrift ingediend tegen het besluit van 1 december 2020 waarbij een omgevingsvergunning is verleend aan Stichting Woonbedrijf voor het splitsen van de woning, aan de IJsvogelhof 4 te Nuenen, in drie appartementen.
2.om 20.30 uur het bezwaarschrift ingediend tegen het besluit van 19 oktober 2020 waarbij de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een agrarische bedrijfswoning op het adres Stad van Gerwen 3B in Nuenen, is geweigerd.
De agenda is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Coronamaatregelen
Verlenging avondklok

De avondklok wordt verlengd tot woensdag 3 maart 04.30 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen in Nederland. Dat kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen.

Schaatsen, schaatsbanen, sneeuw en winterweer

Ook bij het genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en uw reisbewegingen te beperken. Volgens de huidige regels mag u naar buiten met mensen van uw eigen huishouden. Of met 1 persoon van buiten uw eigen huishouden, waarbij u onderling 1,5 meter afstand houdt. Houd voldoende afstand van andere mensen en ga weg als het druk is. Deze regels gelden dus ook voor schaatsen, sleeën en andere activiteiten in de sneeuw. Kinderen tot en met 17 jaar mogen wel samen schaatsen of in de sneeuw spelen. Zij hoeven onderling geen afstand te houden.

Mag er buiten op schaatsbanen worden geschaatst?

Ja. Schaatsen is een buitensport en dat is toegestaan. Schaatsen mag met uw eigen huishouden of samen met maximaal één volwassene van buiten uw eigen huishouden. Houd in dat tweede geval 1,5 meter afstand. Houd daarnaast afstand van mensen buiten je eigen huishouden. Kinderen tot en met 17 jaar mogen wel samen schaatsen of in de sneeuw spelen. Zij hoeven geen afstand te houden. Publiek is niet toegestaan. Blijf in de buurt, beperk uw reisbewegingen. Schaatsverenigingen moeten ervoor zorgen dat het niet te druk is. Bij vragen overleggen ze met de lokale autoriteiten. Als het toch te druk wordt op bepaalde plaatsen, zoals op een parkeerplaats of rondom een koffie-afhaalpunt of koek-en-zopie, ga dan weg. Burgemeesters kunnen bij drukte maatregelen treffen.