Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 28
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname

Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen ťťn loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt. Binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingsuren kan altijd!

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl |  open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur
, dinsdagavond 19.00 - 21.00 uur en vrijdag 08.30-12.30 uur.
Dit zijn kennisgevingen en geen officiŽle publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiŽle publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Vergunningen periode 01-07-2019 en 07-07-2019
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Openingstijden in zomervakantie
Gemeentehuis
Tijdens de zomervakantie van week 29 t/m 33 (15 juli t/m 16 augustus) zijn er aangepaste openingstijden voor de balies in het gemeentehuis in Nuenen. Het gemeentehuis is alleen in de ochtend open van 8.30 tot 12.30 uur. Het gemeentehuis is gesloten op woensdagmiddag en -avond (17, 24 en 31 juli + 7 en 14 augustus). De gemeente werkt volledig op afspraak.
Gemeenteberichten 2019

Gemeenteberichten Week 1
Gemeenteberichten Week 2
Gemeenteberichten Week 3
Gemeenteberichten Week 4
Gemeenteberichten Week 5
Gemeenteberichten Week 6
Gemeenteberichten Week 7
Gemeenteberichten Week 8
Gemeenteberichten Week 9
Gemeenteberichten Week 10
Gemeenteberichten Week 11
Gemeenteberichten Week 12
Gemeenteberichten Week 13
Gemeenteberichten Week 14
Gemeenteberichten Week 15
Gemeenteberichten Week 16
Gemeenteberichten Week 17
Gemeenteberichten Week 19
Gemeenteberichten Week 20
Gemeenteberichten Week 21
Gemeenteberichten Week 22
Gemeenteberichten Week 24
Gemeenteberichten Week 25
Gemeenteberichten Week 26
Gemeenteberichten Week 27
Politiesteunpunt Nuenen dicht tijdens vakantieperiode
Het politiesteunpunt in het gemeentehuis aan de Jan van Schijnveltlaan 2 in Nuenen is tijdens de zomervakantie gesloten. Dit betreft de data tussen 8 juli en 19 augustus 2019.
Politiebureau Geldrop-Mierlo geopend
Het politiebureau aan de Laan der vier Heemskinderen 15 in Geldrop-Mierlo blijft in deze periode wel open volgens de normale openingstijden (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur, zon- en feestdagen gesloten). Iedereen uit Nuenen kan daar ook terecht. Bij het doen van aangifte kunt u hiervoor een afspraak maken via het algemene politienummer 0900 - 8844.
Verplaatsing weekmarkt door kermis
De weekmarkt van maandag 15 juli wordt tijdens de kermis eenmalig verplaatst naar het Vincent van Goghplein.


Afvalweetje
Per inwoner gebruiken wij gemiddeld 157 kilo verpakkingsmateriaal per jaar!
Verkeer
Verkeersmaatregelen tijdens de kermis in Nuenen Centrum
Van vrijdag 12 juli tot en met dinsdag 16 juli aanstaande wordt in het centrum van Nuenen weer de jaarlijkse kermis gehouden. In verband met het opzetten en afbreken van de attracties worden enkele wegen in het centrum tussen woensdag 10 juli  08.00 uur en woensdag 17 juli 17.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

Het afgesloten gebied is:
- Park, tussen H. Clemenskerk en Parkstraat;
- Park, tussen Berg en Boordseweg;
- Park, tussen H. Clemenskerk en Vincent van Goghstraat/Berg.
Aanzet: een effectieve begeleiding naar werk
Met werken je mogelijkheden in beeld brengen
Dienst Dommelvallei en WSD werken nauw samen om mensen met een bijstandsuitkering naar werk te begeleiden. Sinds maart 2018 doen zij dit met een aangepaste, succesvollere methode; AanZet. Mensen die een bijstandsuitkering aanvragen gaan kort daarna drie maanden aan het werk met behoud van uitkering. En juist in die periode wordt heel duidelijk wat iemand kan en nódig heeft om duurzaam aan het werk te gaan.
Mensen begeleiden naar werk
Dienst Dommelvallei verzorgt o.a. Sociale Zaken voor de gemeenten Nuenen en Son en Breugel. WSD is het sociale werkbedrijf van dezelfde gemeenten. Samen begeleiden zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk.

Capaciteiten en werkritme
De methode AanZet is effectief omdat mensen snel aan het werk gaan en omdat er op het werk een goed beeld gekregen wordt van hun capaciteiten en mogelijkheden. Mensen die aangemeld worden voor AanZet gaan aan de slag op een van de werkplekken van WSD in de gemeenten Son en Breugel en Nuenen. Op het werk wordt duidelijk hoe iemand zich gedraagt, welke capaciteiten iemand heeft, welke mogelijkheden er zijn qua werk en of er begeleiding nodig is. Bovendien doen ze weer werkritme op en worden ze geactiveerd om mee te doen op de arbeidsmarkt.

Positieve resultaten
In de bijna anderhalf jaar dat het project loopt, leert de ervaring dat er meer en specifiekere informatie over mensen met een uitkering te verzamelen is als zij aan het werk zijn. Kansen op werk en wat er nodig is om dit te bereiken, worden goed in beeld gebracht.
Inmiddels is de 100ste aanmelding een feit en zijn de resultaten positief. Van de 100 mensen die deelnemen aan het traject heeft bijna 50% een betaalde (parttime) baan gevonden. Zij maken geen gebruik meer van een uitkering. 
Inzamelactie Taxus Taxi verloopt goed
De jaarlijkse inzamelactie van taxussnoeisel door de stichting Taxus Taxi beleeft een voorspoedig start. Sinds de start van de actie op 10 juni is er snoeisel ingezameld voor ruim 1.000 chemotherapieën. 

De éénjarige twijgjes van de groene heester worden gebruikt voor de kankerremmende medicijnen Paclitaxel en Docetaxel. De inzameling gaat goed. Snoeisel is aan te bieden vanaf één volle kruiwagen of half gevulde Taxus Taxi Tas. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via www.taxustaxi.nl/contact
Deelnemen zonder taxushaag
Ook zonder taxushaag kan een bijdrage worden geleverd aan de strijd tegen kanker. Simpelweg door anderen te informeren over de inzamelactie. Een ophaalverzoek kan worden ingediend via www.taxustaxi.nl/afspraak. Op de website zijn ook de uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tas te vinden, zoals Omgevingsdienst Brabant Noord, Intratuin, Boerenbond en Welkoop.
Biodiversiteit: bloemen
In Nederland is de afgelopen eeuw de biodiversiteit sterk afgenomen. Om verdere afname tegen te gaan, kunt u zelf ook uw steentje bijdragen. Vervang uw tegels in de tuin door groen en bloemen die voor insecten aantrekkelijk zijn. Bestuivers, zoals bijen, zijn namelijk erg belangrijk voor ons voedsel. Zonder hen zou ons menu heel wat minder kleurrijk zijn en voedzaam zijn, want een groot gedeelte van wat we dagelijks eten heeft bestuiving door insecten nodig. Ook helpt een biodiversiteit in de tuin tegen plagen zoals de eikenprocessierups. In Nuenen zijn meerdere tuincentra waar bloemenzaad wordt verkocht. Check online in welke maand  u het beste uw bloemen kunt zaaien: