Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 52
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname
Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl
Centrum Maatschappelijke Deelname
Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen ťťn loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt. Binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingsuren kan altijd!

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl |  open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur, dinsdagavond 19.00-21.00 en vrijdag 08.30-12.30 uur.
Dit zijn kennisgevingen en geen officiŽle publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiŽle publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Vergunningen periode 16-12-2019 en 23-12-2019
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Gemeenteberichten 2019

Gemeenteberichten Week 1
Gemeenteberichten Week 2
Gemeenteberichten Week 3
Gemeenteberichten Week 4
Gemeenteberichten Week 5
Gemeenteberichten Week 6
Gemeenteberichten Week 7
Gemeenteberichten Week 8
Gemeenteberichten Week 9
Gemeenteberichten Week 10
Gemeenteberichten Week 11
Gemeenteberichten Week 12
Gemeenteberichten Week 13
Gemeenteberichten Week 14
Gemeenteberichten Week 15
Gemeenteberichten Week 16
Gemeenteberichten Week 17
Gemeenteberichten Week 19
Gemeenteberichten Week 20
Gemeenteberichten Week 21
Gemeenteberichten Week 22
Gemeenteberichten Week 24
Gemeenteberichten Week 25
Gemeenteberichten Week 26
Gemeenteberichten Week 27
Gemeenteberichten Week 28
Gemeenteberichten Week 29
Gemeenteberichten Week 31
Gemeenteberichten Week 33
Gemeenteberichten Week 34
Gemeenteberichten Week 35
Gemeenteberichten Week 36
Gemeenteberichten Week 37
Gemeenteberichten Week 38
Gemeenteberichten Week 39
Gemeenteberichten Week 40
Gemeenteberichten Week 41
Gemeenteberichten Week 42
Gemeenteberichten Week 43
Gemeenteberichten Week 44
Gemeenteberichten Week 45
Gemeenteberichten Week 46
Gemeenteberichten Week 47
Gemeenteberichten Week 48
Gemeenteberichten Week 49
Gemeenteberichten Week 50
Gemeenteberichten Week 51
Uitnodiging Nieuwjaarsontmoeting
Zoín prachtig rond jaartal als 2020 moeten we samen vieren. Een feestelijke ontmoeting, gelegenheid om met elkaar op een goede gezondheid te proosten. Dat is direct een prachtige gelegenheid om de vrijwilliger van het jaar in het zonnetje te zetten. Kortom, we nodigen u van harte uit voor de nieuwjaarsontmoeting op donderdag 2 januari 2020. Van 16:00 uur tot 18:00 uur. Cultureel centrum Het Klooster, Park 1, Nuenen.
Afvalweetje
Lever uw vuurwerkafval in op 2 januari en maak kans op een leuke prijs!
Afvalinzameling rondom de feestdagen
PMD en restafvalinzameling
Op nieuwjaarsdag 1 januari 2020 is er geen afvalinzameling voor de PMD en containers. Dit betreft de inzameling in gedeelte Nuenen (Keizershof en omgeving), Nuenen West, Gerwen, Eeneind en Nederwetten. De vervangende ophaaldag is zaterdag 4 januari 2020. Plaats uw afval niet te vroeg buiten.
Op donderdag 26 december is er ook geen afvalinzameling van PMD en container in Nuenen. De vervangende ophaaldag is zaterdag 28 december. Ook de papierroute kan een andere inzameldag zijn. Kijkt u voor alle route’s in uw persoonlijke afvalkalender.

Milieustraat
De milieustraat is op oudjaarsdag open tot 16:00 uur en met nieuwjaarsdag gesloten.

Sluiten container en afvalbakken 
Rond oudjaar worden alle gele afvalbakken gesloten of weggehaald. De ondergrondse papiercontainers worden ook afgesloten.

Brievenbus dicht
Rond de jaarwisseling kunt u niets in de brievenbus gooien bij het gemeentehuis. De brievenbus is afgesloten van vrijdag 28 december t/m woensdag 1 januari. Dus pas weer op donderdag 2 januari kunt u post in de bus gooien.

Glas container
Rond deze dagen wordt er veel glas naar de ondergrondse containers gebracht. Daardoor zit de container eerder vol. Plaats geen glas erbij, wacht liever een weekje.

Vuurwerkafval
Op 2 januari hebben we inleverpunten voor uw vuurwerkafval (zie elders in de gemeenteberichten). In de eerste week van 2020 kunt u uw vuurwerkafval gratis aanbieden op de milieustraat.

Bladkorven en kerstbomen
Het bladseizoen is ten einde en eind december halen we de bijna 140 bladkorven weer weg. Als u begin januari 2020 uw kerstboom opruimt kunt u deze deponeren bij een van de 14 permanente groenbakken of afgeven bij de milieustraat.

Afvalkalender 2020
In de eerste week van januari is de nieuwe digitale afvalkalender 2020 beschikbaar. Op dit moment is wel de maand januari 2020 zichtbaar. Wilt u voor u zelf een printje maken voor het hele jaar 2020, wacht dan even tot de nieuwe versie 2020 online is. 


Actie inzameling vuurwerkafval op 2 januari
Ook dit jaar verstrekken we in Nuenen weer afvalzakken om het vuurwerkafval veilig te verwijderen. Bij de drie verkooppunten van vuurwerk (waarvan één gelegen in Eindhoven, maar dichtbij Nuenen) krijgt u een speciale plastic zak mee, waar u het vuurwerkafval in kunt doen. Sluit de zak goed af. Lever de vuurwerkafvalzak op donderdag 2 januari in bij een inzamelpunt:
•Vincent van Goghplein in Nuenen van 12.00 uur tot 16.15 uur
•Heuvelplein in Gerwen van 13.00 uur tot 14.00 uur
•Hoekstraat in Nederwetten (parkeerplaats Kruik) van 14.15 uur tot 15.00 uur
•Milieustraat aan de Huufkes 48 tot 50 (van 2 januari t/m 4 januari do. en vr. 13.00-17.00 uur en za. 10.00-17.00 uur).
Helpt u mee om vuurwerkafval veilig te verwijderen? Dan maakt u kans op een leuke prijs. De winnaar wordt in januari 2020 bekend gemaakt.
Vuurwerkoverlast melden: 0900-8844
De jaarwisseling moet voor iedereen in Nuenen een feest zijn. Toch zorgt het afsteken of opslaan van zwaar (meestal illegaal) vuurwerk ieder jaar voor veel overlast, gevaarlijke situaties en schade. 
Wij willen de schade als gevolg van vuurwerk terugdringen. Wie schade veroorzaakt door afsteken van vuurwerk heeft kans op een sanctie. De gemeente zet zich samen met de politie in om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken! Ziet u dat iemand schade veroorzaakt door het afsteken van vuurwerk of ziet u vernielingen in uw omgeving? Meld dit dan via 112. Als de daders al weg zijn kunt u de vernielingen melden door te bellen met politie: 0900-8844.

Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Iedereen die voortijdig vuurwerk afsteekt is in overtreding.
Op de volgende locaties is het niet toegestaan om vuurwerk af te steken:
•Nabij en op het terrein van: De Akkers; Savant van Lenthof; Weverkeshof; Jo van Dijkhof
•In/op/aan/onder: abri’s; bruggen; overkappingen; tunnels; telefooncellen; vuilnisbakken; brievenbussen; in of nabij als zodanig ingerichte kinderboerderijen;
•In en nabij winkelcentra (semi overdekt)

Wordt er vuurwerk bij u in de buurt afgestoken, terwijl dat nog niet is toegestaan? Of vermoedt u dat iemand in het bezit is van zwaar en illegaal vuurwerk?
Meld dit dan bij de politie: 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Lees meer op www.nuenen.nl/vuurwerk


Mantelzorg Vriendelijk Werkgeverschap
Op 19 december mochten de Gemeente Nuenen en  de LEVgroep de erkenning Mantelzorg Vriendelijk Werkgeverschap ontvangen. Het doel van mantelzorgvriendelijk werkgeverschap is om werk en mantelzorg bespreekbaar te maken op de werkvloer. Zo kan ziekteverzuim en overbelasting worden voorkomen. Een mantelzorgvriendelijke organisatie levert winst op voor de werkgever en de werkende mantelzorger. Werkgevers die hun medewerkers in deze combinatie steunen, kunnen een erkenning voor mantelzorgvriendelijk werken krijgen. De erkenning bestaat uit een schildje dat door Werk&Mantelzorg wordt uitgereikt, mits men aan een aantal voorwaarden voldoet. De gemeente Nuenen en de LEVgroep hebben hard gewerkt om aan al deze voorwaarden te voldoen. Daarmee zetten zij hopelijk de toon voor andere ondernemingen in de gemeente Nuenen.
Veiligheid: donkere dagen offensief
Tijdens het Donkere Dagen Offensief geven we wekelijks informatie en tips voor een veilige woonomgeving. Deze week: Wanneer loopt een inbreker uw woning voorbij? Lees meer op www.nuenen.nl/ddo